İnternet / Girişimler
- Bir uygulama ya da site tasarlarken aklınızda bulunması gereken 10 altın kural. Benim ilk kuralım: fontu büyüt! BÜYÜT! BİRAZCIK DAHA!!! (o yazıyı beğenen bunu da beğendi)
- Bir internet girişiminiz var. Herkes yazsın ki potansiyel müşterilerinizin (hadi kullanıcı diyelim) haberi olsun istiyorsunuz. İşte kapısını aşındırmanızda fayda olan dağıtım depoları.
- Usercard: Farklı sosyal ağlarda istediğiniz kullanıcı isimlerini araştıran ve raporlayan site.
- Hacker kütüphanesi (öyle sandığınız türden değil ama. Programlamaya meraklıların okumasında fayda olan ücretsiz e-kitap arşivi). Güzel derleme.
- Phind: fotoğrafını çektiğiniz mekanı algılayıp Wikipedia, Foursquare, Google gibi kaynaklardan onunla ilgili bilgileri derleyip ekranınıza getiren bir uygulama.
- Meerkat’ten sonra sonunda Periscope da Android’de yerini aldı.
- Yeni çağın en garip huylarından biri yok olan marka ve hizmetlere yönelik coşku. Ortaya çıkan bazı şeylerden heyecan duyuyoruz ama olmayan şeyleri meydanda kurduğumuz dev ateşte seyrederken coşkudan, heyecandan ağlıyoruz. Google+ çıktığı günden beri bu coşkunun yoğunlaştığı alanlardan biri. Olmadı, tutmadı, yakında kapanır beklentileri arasında fotoğraf içeriğini Google+ Fotoğraflar adı altında ayrı (ve sınırsız depolama alanlı) bir hizmete dönüştürmesi akbabaları sevindirdi. Evet Google+ mayası tutmadı ama Google yöneticileri kapatılmayacağı konusundaki iddiasını sürdürüyor.
- İnternete sızan fotoğraflarıyla büyük merak uyandıran, benim de önceki özetlerde paylaştığım gizemli Apple araçlarının sırrı ortaya çıktı. Meğer onlar Apple araçlarının prototipleri değil; şirketin harita hizmetinin yeni sürümü için veri toplayan araçlarıymış.
- İnternete dair KPCB imzalı, karşılaştırmalı, taptaze 196 sayfalık bir sunum.
- BuzzFeed yeni medya alanında rüştünü ispatladı, endüstriyel standartları oluşturdu, şimdi de hevesliler için açık kaynaklı bir yeni medya akademisi kuruyor.
- Dışarıda yemek yiyenlerin gayet yakından bildiği bir ‘ortak’ dert: gelen toplu hesaba göre bahşişi hesaplama ve kimin ne kadar ödemesi gerektiğini bulma. Bunun için bir mobil uygulama yapmışlar: Tab.
- Girişimi için kitle fonlaması (crowd funding) kullanacaklara 6 tavsiye:
- Fiziksel ürünler her zaman daha çok ilgi çeker.
- Belgeseller, kısa filmler, müzik albümleri genelde tutmaz.
- İyi kampanyalar kısa süreli fon toplar.
- Ürünü 50 dolara mal edebiliyorsan şansın artar.
- Yılın ilk aylarında başlayan kampanyaların fon toplaması daha olasıdır.
- Çok yüksek bütçeye ihtiyaç duymayan projeler daha fazla ilgi görür.
- Yaklaşan seçimlerde kafası hala karışık olanlara kararsız kalma diyen bir site.
- Instagram’da takip ettiklerini inceleyen, seni takip etmeyi bırakanları ihbar eden; kısacası gereksiz yere huzursuzluk veren bir site: unfollowgram. Cehalet mutluluktur.
Görüşlerinizi paylaşın: