Trump döneminin teknolojik yansımaları
5 Kasım seçimlerinin ardından ikinci kez ABD Başkanlık koltuğuna hak kazanan Donald Trump, teknoloji sektöründe küresel ve yıkıcı bir dalgalanmayı başlatabilir.
Teknoloji de siyaset gibi ekonomik istikrar istiyor
Sosyal ağların ve yapay zeka hizmetlerinin artan veri merkezi ihtiyacı, milyarlarca dolarlık bir doğrudan yatırım pazarı oluşturdu. İhtiyaç listesinin kritik bileşenlerinden biri de “öngörülebilirlik”.
Tarih yapay zeka için de tekerrür edecek
Bir önceki dönemin süper güçlerini belirleyen uzay ve nükleer silahlanma yarışının bir benzeri, neredeyse aynı stratejiyle yapay zeka alanında yaşanıyor.
Üretken yapay zeka ile kararan hayatlar
Halimizden anlayan, her derdimize koşan, her işimizi halleden yapay zeka araçlarının istismar amaçlı kullanılması kaçınılmaz. Peki engellenmesi mümkün mü?
“Ömrümüz daha fazla uzamayacak”
Sürekli şikayet etmemize rağmen hep daha uzun sürmesini dilediğimiz yaşamın süresini iki asırda iki kat uzatmayı başardık. Daha da ötesi mümkün mü?
Arka kapılarda neler oluyor?
Çin devletine bağlı bir hacker grubu, ABD istihbarat kurumları için aralık bırakılan kapıları keşfetti. Ele geçirilen verinin haddi, hesabı yok. Türkiye’deki durum da pek parlak sayılmaz.
Dijital sterilizasyon arayışı
İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarıyla gündeme gelen “uzaktan savaş” yeni bir kavram değil. Fakat yeni nesil teknolojiler sayesinde hiç olmadığı kadar belirleyici.
Zeka Çağı’nın ufkunda belirenler
Open AI şirketinin CEO’su Sam Altman’ın blogunda yayımladığı makale, yapay zekanın hayatımızdaki olası etkilerine yönelik önemli ipuçları barındırıyor.
Yapay zeka artık düşünebiliyor. Ya biz?
Becerisiyle övündüğümüz teknolojiler sayesinde yükselen insanlık, tarihinde ilk defa düşünebilen teknolojiler ile sınanıyor. Üstelik alabildiğine eşitsiz koşullarda.