Hayatımın hatırı sayılır bir bölümü konferanslarda geçiyor. Kimini düzenliyorum, kimini izliyorum, kiminde konuşmacı olarak yer alıyorum.
Gözlemlerime dayalı kişisel fikrim, şirketlerin kendi ihtiyaçları için düzenlediği özel (dışarı kapalı) örnekler dışında herkese açık, ücretli / ücretsiz etkinliklerin sıradanlaşması. Aynı kişiler, aynı kitleye, aynı cümlelerle, aynı konuşmaları yapıyor ve (üzgünüm) Türkiye’de çok az kişi sahnede konuşma yeteneğine sahip. Ve bu özellik bir konferansın ‘iyi’ olarak değerlendirilmesinin olmazsa olmaz, ilk, temel şartı. (Bu konudaki bazı mütevazı tecrübelerimi paylaşmıştım. Blogun en çok okunan ikinci yazısı olduğuna göre ilgilisi de varmış)
Katılımcılar konusunda da konuşulacak çok şey var elbet. Zira yine azımsanmayacak bir katılımcı grubu için konferanslar işten kaytarma, aralarda bir iki kişiyle tanışıp kendine bir iş / fırsat çıkartma bahanesi. Hazır yazılmışı olduğu için ben detaylarına girmeyeceğim.
Yeni bir şeylerin arayışındayken ortaya güzel bir fırsat çıktı: GDOL Digital Talkfest (GDOL-DT diyelim).
İnternette yaşayan yeni nesli tanımlamak için türettiğimiz ‘Generation Do-It-Online’ teriminden çıkan GDOL-DT’i uluslararası ve mümkünse her yıl tekrarlanan farklı bir etkinlik olarak konumlamak istedik.
Akışıyla, yaklaşımıyla, konuşmacıları, konuları; hatta sponsor konumlamaları bile mümkün olduğunca farklı bir yaklaşımla 2 günlük bir konferans hedefleniyordu (sonra daha mantıklı olacağını düşünerek 1 güne indirdik).
Benim de danışma kurulunda yer aldığım GDOL-DT, 5 Nisan’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte 20 dakikayı aşmayan zaman aralıklarında 22 konuşma, 1 kısa film ve 3 panel yer alacak. Konularında öne çıkan Türk ve yabancı isimleri, farklı yaklaşım ve konularla dinleyeceksiniz.
GDOL-DT’in amacı bugünü anlamaya çalışarak yarını çözmeye çalışmak. Elbette bu düzlem içinde GDOL Power olarak tanımladığımız GDOL gücünün yeri ve etkisini de sorguluyor olacağız. Haberciliğin meşhur 5N1K kuralından yola çıkarak etkinliğin hedefini tanımlamak için 6N1K adını verdiğimiz temel bir dayanak oluşturduk:
- GDOL Power NEdir?
- GDOL Power NEREDEdir?
- GDOL Power NE İLE gelir?
- NEDEN HERKES GDOL Power peşinde?
- GDOL Power NE ZAMAN yakalanır?
- GDOL Power NASIL fırsata dönüşür?
- GDOL Power KİMdir?
Sahneye çıkacak isimler için çok geniş bir listeden elemeler yapıldı. Tamamı kesinleşmediği için programı paylaşamıyorum ama ayrıntıları çok yakında resmi sitesinde bulabileceksiniz (birkaç ipucu: John & Nora Naisbitt, Gareth Deere, Ruf Weston, Jan Rezab, Paul Berney, G. David Passig, George Gallate, Lisa Gansky, Brian Solis, Scott Rupp, Jan Needham…)
Dijital dünyanın yenilenen ihtiyaçlar piramidini, iş yapış şekillerini, jargonunu, psikolojisini, sosyolojisini ve dönüştürdüklerini ele alacağımız bu etkinlik aklınızın bir kenarında bulunsun. Geniş bir hedef kitlesi tanımımız var (ve katılım ücretiyle ilgili henüz karara varamadık).
GDOL Digital Talkfest, geniş bir ekibin aylardır süren çabasının ürünü. Akıllarda etkili, faydalı ve güzel bir örnek olarak yer etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tavsiyelerinize de her zaman açığız (yorum bölümünü bu amaçla kullanabilirsiniz).
Güncel gelişmeler için etkinliğin ve benim Twitter hesabımı takipte kalın.
Görüşlerinizi paylaşın: