Hayatımı kolaylaştıran uygulamalar

Birçok açıdan arkamı toplayan, bana zaman (ve para) kazandıran uygulamalara göz atıyoruz. Eminim içlerinde size de yarayacak bir şeyler vardır.

Birçok farklı alanda işle uğraşıyorum. Bir kısmını burada da paylaşmıştım. Beynimi günün her anında birkaç parçaya bölerek kullanmak zorundayım. Ne yazık ki henüz benim zihnim kullandığım cihaz ve uygulamalar kadar verimli değil (yoksa uzmanlar ortalama bir insan beyninin –şimdilik– bütün cihazlarımızdan daha mahir olduğunu savunuyor). Bu yüzden hayatımın önemli bir kısmını uygulamalara teslim etmiş durumdayım. Etrafımdaki kimilerine çok mekanik gelse de benim günümü oldukça rahatlatıyor.

Çalakalem bir yazı olacak ama hoşunuza giden örnekleri yükleyip kullanarak ayrıntılarına kendiniz vakıf olabilirsiniz diye düşünüyorum.

Evernote

Sosyal medya hesaplarımı takip edenler büyük ihtimalle Evernote ile saplantı derecesine varan ilişkime aşinadır. Bir gün hafıza kaybına uğrarsam fikri anlamda hatırlamam gereken hemen her şeyi bu uygulamada bulacağımı düşünüyorum. Evernote basit bir not tutma aracı olarak 2008 yılında hayata geçti. Muhtemelen o zamanlardan beri kullanıyorum. Bugün aklınıza gelen bütün platformlarda bir uygulaması var. En güzeli web arayüzü sayesinde herhangi bir cihazdan her şey yine elinizin altında. Yakın zamanda Türkçe desteği de geldi.

Evernote temelde basit bir not tutma aracı. Ama yaratacağınız farklı defterler ve kullanacağınız etiketlerle organize olmanızı daha da güzeli tuttuğunuz notları, webden kırptığınız alıntıları birbiriyle ilişkilendirmenizi sağlıyor. Ayrıca cep telefonu, bilgisayar ve tablet gibi kullandığınız bütün cihazlarınızda notlarınızın senkronize olmasını sağlıyor. Böylece cepten girdiğiniz bir notu bilgisayar başına oturduğunuzda daha ayrıntılı bir şekilde ele alabiliyorsunuz.

Not defteri diyorsam ağız alışkanlığından. Evernote ile notlarınıza ses ya da fotoğraf eklemeniz de mümkün. Hatta sadece ses ya da fotoğraflardan oluşan notlar almanız da. İstediğinizde ekleyebileceğiniz lokasyon bilgisiyle birleştiğinde eşsiz bir forma ulaşıyor.

Evernote kullanıcıları için bir diğer mucize de Clearly. Tarayıcınıza yükleyeceğiniz bu eklentiyle ziyaret ettiğiniz sayfayı bütün ıvır-zıvırdan arındırıp okumanız hatta isterseniz Evernote defterinize bu sade haliyle eklemeniz mümkün.

Evernote’u temel alan irili-ufaklı onlarca eklenti var. PDF’leri metin olarak taramaktan kişileri hatırlama aracına kadar. En sevdiklerimden biri de iPad (ve smart cover) kullanıcıları için geliştirilmiş Peek. Bilginizi sınama konusunda kesinlikle harika bir fikir!

Geçen yıl Evernote’un CEO’su Phil Libin‘in evinde bir partiye davetliydim. Bunca aşkla kullandığım uygulamaya dair teşekkürümü bizzat iletecektim ama zamanı bana uymadığı için olmadı. Bu yazıya kısmetmiş…

Geçtiğimiz hafta itibariyle son not defterimi de Evernote’a aktararak yıllar boyu sağa sola saçtığım ve varlığını bile unuttuğum bütün notlarımı tamamen dijitalleştirip, kağıt-kaleme veda ettim. Büyük bir rahatlama ve verim artışı! Hepinize tavsiye ederim.

Pocket

Bir dönem Read it later (Sonra oku) ismiyle kullandığım bu uygulama geçen yıl ismini Pocket olarak değiştirdi. Evernote yüzünden her geçen gün daha az kullanıyorum ama arayüzü ve birkaç fonksiyonundan ötürü hala tam olarak vazgeçebilmiş değilim.

Pocket ile herhangi bir içeriği tek tıklamayla kendi hesabınıza atıp sonradan okumak üzere kaydediyorsunuz. Bunu içeriğin adresini size özel eposta adresinize yollayarak da yapabiliyorsunuz. Pocket içeriği kaydederken sadece metin ve görsellerini alıyor (Clearly benzeri bir sadelik söz konusu). Mobil uygulamalarının arayüzü oldukça başarılı. Üstelik 300’den fazla uygulamanın içinde Pocket desteği standart geliyor. Yani mesela Flipboard okurken ilginizi çeken bir makaleyi sonradan okumak için tek tıklamayla Pocket hesabınıza yollayabiliyorsunuz.

Opera da dahil neredeyse bütün tarayıcıları ve Symbian dahil bütün mobil platformları destekleyen muhteşem bir içerik kırpma aracı. Deneyin derim.

Highrise

Projelerle uğraşanlar 37signals şirketini ya da en azından Basecamp‘i duymuştur eminim. Biz MYK Medya döneminde epey kullanıyorduk. İş yaşamına tek başıma devam etmeye başladığım gün aynı şirketin Highrise (hayrayz şeklinde okunuyor) adlı uygulamasına geçtim.

Highrise ücretli bir web uygulaması. 30 günlük deneme sürümünü ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Ardından kullanımınıza göre bir fiyatlandırma var. Ben tek kişi olduğumdan Basic (Temel) paketi ayda 24 dolara kullanıyorum. Highrise’ın ücretsiz alternatifleri de var. Ama nedense benim için tam bir karşılık sunmadılar.

Highrise’da bütün iş yaptığınız şirket ve kişileri tanımlamak, projeler açmak, teklifleri oluşturup takibini yapmak, yapılacaklar listesi oluşturmak; yani bütün iş süreçlerini tanımlayarak her şeyi tek noktadan kontrol altında tutmak, gelirinizi (ve daha kötüsü kaybettiğiniz işlerin zararını) takip etmek mümkün. Yapılacaklar listesinin iCal desteği sayesinde Google Takvim ile senkronize olması da ekstra bir avantaj (başka birçok uygulamayla da entegre çalışabiliyor).

tour-deals-redesign
Tıklayarak büyütebilirsiniz.

Ne yazık ki Türkçe desteği yok ama neler yaptığını incelemek için sitesini kullanabilirsiniz. iPhone için fena sayılmayacak bir uygulaması var ama Android’de yok. Bu durum -en azından benim için- üzücü.

Bu vesileyle şirketin CEO’su Jason Fried‘ı yenilikçi fikirler ve kurumsal iş yapış modelleri ekseninde mutlaka takip etmenizi tavsiye ederim. Kitaplarını da

1password

Bir ücretli uygulama daha 1password. 1 defalık 50 dolardan başlayan farklı fiyatlandırmaya sahip. Yaptığı şeyleri sıralayayım:

  • İstediğiniz uzunlukta ve güvenlik derecesinde şifreler oluşturmak.
  • Sitelere ve hesaplara ait şifreleri sizin belirleyeceğiniz kriptoyla şifreleyip online olarak saklamak (böylece sitelere ait kullanıcı adı ve şifre hatırlama zorunda kalmıyorsunuz).
  • Şifrelerinizi cep telefonu ve benzeri bütün cihazlarınızla senkronize etmek (böylece her cihazdan her şifrenizi girebiliyorsunuz).
  • Uygulamalara ait seri numaralarını saklamak.
  • Hassas notlarınızı yine kriptolu olarak saklamak ve senkronize etmek.
  • Kredi kartı bilginizi saklamak (yanınızda olmadığında bilgilere erişmek ve kimi e-ticaret sitelerindeki formları otomatik olarak kullanmak için.)

Ve daha bir sürü şey…

1password öncesi benzer bir uygulama olan Lastpass kullanıyordum ama şimdi neden 1password’e geçtiğimi unuttum. Ama kritik bir farkı vardı, onu hatırlıyorum 😉

1password (ve türevi) şeylerden bahsettiğimde etrafımdakilerin genel tepkisi ‘şifreleri başka bir yere vermek güvenli değil’ gibisinden bir şeyler oluyor. Yani özetle şifrelerimizi başka birine verirsek güvenliği en başta ihlal ederize gelen bir kaygı. Kesinlikle yerinde bir endişe bu (işin garibi bu tepkiyi verenler genellikle bütün siteler için aynı şifreyi kullanan ya da bütün şifrelerini herkesin erişebileceği yerlere yazanlar oluyor). Ama yukarıda birkaç defa geçen ‘kripto‘ terimi bu sorunu aşmaya yardımcı oluyor.

Bizde sık sık birbirine karıştırılsa da şifre ve kripto ayrı şeyler. Kripto, şifrelerinizi şifreleyen ikinci bir anahtar gibi. Yani şifreleriniz bu uygulamalara yollanırken belirlediğiniz bir ana şifreyle yeniden şifreleniyor. Yani birisi bu sisteme sızsa dahi (yani başka bir deyişle 1password sitesi dahi) şifrelerinizi ele geçiremiyor. Ele geçen veriler (şifreler) sadece sizin bildiğiniz kripto (anahtar) ile açılabilir.

Mac, Windows, iOS ve Android uyumlu bu uygulama sayesinde her site ve uygulama için farklı ve yüksek güvenlikli şifreler oluşturmak ve bunları her yerden hatırlayacaksınız.

Dropbox

Bu hafta satın aldığı Mailbox şirketi sayesinde adını bir kere daha duyduğumuz Dropbox, online (bulut tabanlı diyelim) dosya depolama ve senkronizasyon için en akıllıca seçeneklerden biri. Ücretli ve ücretsiz sürümleri var. Ücretsiz sürümde 2GB alan ile başlıyorsunuz. Dilerseniz tavsiyenizle üye olan herkes için 500MB daha ek alan kazanıp toplamda 18GB’a kadar ücretsiz yere ulaşıyorsunuz. Ücretli sürümdeyse 100GB karşılığı aylık 10 dolardan başlayarak 500GB’a kadar (ayda 50 dolar) alana ulaşabiliyorsunuz.

Yarattığınız dosya ya da klasörleri yine bu sistem üstünden (Dropbox üyesi olmasa da) paylaşabiliyorsunuz. Örneğin Next Akademi kapsamındaki öğrencilerimle ders notlarını bu sistem üstünden paylaşıyorum. Diğer yandan yukarıda tanıttığım 1password uygulaması da kriptolu şifre dosyamı cihazlarım arasında bu uygulama üstünden senkronize ediyor.

dropbox

Benim bütün konuşma sunumlarım ve şirket belgelerim Dropbox hesabımda duruyor. Bütün bilgisayar ve mobil cihazlarımla senkronize olduğundan hangi cihazla çalışırsam diğerleri otomatik olarak güncelleniyor. Google Drive ile karşılaştırabilirsiniz. Ben her ikisini de kullanıyorum. Ama Google ile entegre hayatım yüzünden büyük ihtimalle birkaç sene içinde tamamen Drive’a geçeceğim.

Ve diğerleri…

  • RSS tabanlı içerik takibi konusunda Feedly.
  • Sosyal medya yönetimi için Tweetdeck.
  • Eposta, belge yönetimi (Word, Excel, Powerpoint ve türevlerinin yerine), takvim ve rehber için: Google Apps (yıllar önce kuzuloglu.com alan adı için kullanmaya başladığımızda ücretsizdi. Ancak artık değil. Yine de fiyat / performans adına gayet mantıklı).
  • Şarkı arşivim için: Google Play Music.
  • Her türlü resim / fotoğraf işlemlerim için: Pixlr.
  • Her türlü arıza ve çalınmaya karşı bilgisayarı otomatik ve online yedekleme için: Mozy (ücretli).

İşte hayatımın ve zamanımın çoğu daha çok bu uygulama ve hizmetler arasında geçiyor. Umarım sizin için de faydası olur. Kullandığınız alternatifleri ya da böyle işe yarayabilecek diğer örnekleri yorumlar bölümünde ben ve diğer okuyucularla paylaşabilirsiniz. Hepsi için şimdiden herkes adına teşekkür ederim.

Yorumlar

54 yanıt

  1. Mehmet avatarı

    Hocam Sendfiles2.me’yi de denemenizi tavsiye ederiz. Henüz daha davetiye ile üye alıyoruz ama denemek isterseniz şu: http://sendfiles2.me/ linkini kullanabilirsiniz. Sendfiles2.me başkalarından dosya ALMANIZI kolaylaştıran ufak bir uygulama.

    1. MserdarK avatarı

      Bence bu konuda WeTransfer daha pratik bir çözüm.

      1. Mehmet avatarı

        Sendfiles2.me’de WeTransfer’deki gibi insanların emaillerini aklınızda tutmanıza gerek yok, her üyeye özel upload sayfası oluşturuyoruz; bu sayede başkalarından dosya alırken emailinizi paylaşmak zorunda kalmıyorsunuz. Veya dosya gönderirken de yine aynı şekilde karşı tarafa email üzerinden değil de doğrudan onun Sendfiles2.me profili üzerinden dosya gönderiyorsunuz. Ama tabi WeTransfer daha popüler 🙂

  2. Hasan Tosun (@hasantosun) avatarı

    sosyal medya hesapların takibi için tweetdeck yerine hootsuite’i tavsiye ederim. daha pratik ve twitter dışında da hemen hemen tüm hesapları takip etmek mümkün. widget yapısıyla popüler sitelerin dışında çok sayıda uygulamanın da entegresi mümkün.

    1. MserdarK avatarı

      Ben de yakın zamana kadar onu kullanıyordum ama ücretli olunca Twitter ve Facebook’u yönetebildiğim Tweetdeck ile devam ettim. Nedense Tweetdeck’in arayüzü de daha iyi geliyor bana Hootsuite’ten.

      1. Levent avatarı
        Levent

        Serdar bey mac kullanıcısı olduğunuz için soruyorum. Tweetbot uygulamasını inceleme imkanınız oldu mu? Ben iPadde çok kullanışlı buldum. Mac versiyonu baya pahalı (19.99$) ama çok kullanışlı ve pratik olduğunu söylüyorlar reviewlerde

  3. Arda avatarı
    Arda

    Serdar hocam, bu mozy’nin dropbox’dan farkı sadece anlık olmaması ve periyodik işlemler yapabilmesi midir? Tam olarak kullanım yerini bir türlü anlayamadım. Yardımcı olursan, bilgilendirebilirsen sevinirim.

    1. MserdarK avatarı

      Mozy bir veri yedekleme uygulaması. Senkronizasyon özelliği yok. Sabit disk(leriniz)i komple ya da istediğiniz klasörler özelinde siz bilgisayarı kullanmadığınız zaman yedekleyerek buluta taşıyor. Ana yedeklemeyi bir kere yaptıktan sonra diğer yedeklemelerde sadece değişen dosyaları kopyalıyor. Böylece bant genişliğini de israf etmiyor.

      Verilerinizin kaybı durumunda kopyasını web sitesinden çekip yeniden yükleyebilir ya da ABD’den DVD olarak isteyebilirsiniz.

      1. Arda avatarı
        Arda

        Serdar Hocam, tekrar bir sormak isterim. Bugünün şartlarını dikkate aldığımızda mozy ve dropbox neredeyse aynı işi yapar duruma geldiler. Mozy’de sync özelliği ekledi. Bu durumda kişisel hatıra fotoğraf vb. içerikler için drobox mı yoksa mozy mi tercih edilesi?

        1. M. Serdar Kuzuloğlu avatarı

          Bu tamamen size kalmış bir tercih. Dosya senkronizasyonu konusunda sınırsız ve ücretsiz bir seçenek olan Bittorrent Sync‘i de incelemenizi salık veririm.

  4. Can Aydoğan avatarı

    Bu bir uygulama değil ama işe yarayan bir yöntem. YouTube’a yüklediğimiz videoları istersek “private” olarak ayarlayıp videoları sadece kendimize veya bizim istediğimiz kişilere açabiliyoruz. Bu sayede YouTube’u ücretsiz kişisel bir video deposu olarak kullanmak mümkün oluyor. Üye girişi yapılan her platform üzerinden de videoları izleyebiliyoruz.

    Yapılacak listesi oluşturma uygulaması olarak Wunderlist var. Hem ücretsiz hem de bir çok platformdan erişmek mümkün aynı şekilde.

    Benim aklıma gelenler de bunlar.

    1. MserdarK avatarı

      Youtube’daki yöntemi ben de kişisel arşivim için sürekli kullanıyorum. Kesinlikle akıllıca bir yöntem.

    2. Fertility Hollis (@tizinkun) avatarı

      Yapılacak işler listesi için Remember The Milk denediklerim arasında en iyisi. Denediklerim (Nozbe, Remember The Milk, Nirvana, Wunderlist, kanban2go ve s.)

  5. Ali Görkem avatarı
    Ali Görkem

    Jolicloud adli bir servis var online verilerine ayni anda ulaşmaniza yardimci olabilir. Tavsiyelerinizden cok faydalanacagim. Tesekkurler.

  6. tayfun bilsel avatarı

    Clinked.com cok kapsamli bir program mutlaka inceleyin ve deneyin. 8-10 dile cevrilmis turkce de var.

  7. ismail BASKIN (@tserpico) avatarı

    Google play music Tr de sıkıntı olmuyor mu?

  8. voransoy avatarı

    Müdürüm Google Play Music’e nasıl erişiyorsun? Ben girince Türkiye’de servis vermediğini söylüyor. VPN mi kullanıyorsun?

    1. MserdarK avatarı

      Galiba ilk üye olurken VPN kullanmıştım. Şu an tam hatırlayamıyorum.

  9. Mert Bulan (@mertbulan) avatarı

    Her şeyinizi bu sistemlere nasıl emanet ettiğinize şaşırıyorum doğrusu. Daha geçtiğimiz haftalarda Evernote’daki tüm şifreler çalındı.

    Mesela Afrika’ya safari için gittiniz, internet bağlantınız yok, Evernote’da yine tüm şifreler çalındı. Haliyle şifrenizi değiştiremeyeceksiniz. Bu süre zarfı içerisinde birileri kolaylıkla sizin arşivinize erişebilir. Bu tehlikeli değil mi? Böyle bir hırsızlık durumunda Evernote ne yapabilir? (Bunu gerçekten bilmediğimden soruyorum) Yani Evernote sizin zararınızı nasıl karşılayabilir?

    Tabi bu sistemler oldukça kullanışlı ama bunları kullanmak yerine eğer varsa bunların kendi sunucunuza kurabileceğiniz türleri kullanmak daha mantıklı ve güvenli değil mi? Sonuçta burada kontrol sizde değil. Her ana her şey olabilir.

    1. MserdarK avatarı

      Evernote’un ele geçirilen şifreleri salted durumdaydı. Yani kimse şifrelerimizi ele geçiremedi. Şifrelerimizin kriptolanmış hallerine ulaştı. Genel kullanıcılar bu konularda hala bilgi sahibi olmadığından yanlış anlamalar olabiliyor. Şifre sıfırlama konusu sadece firmanın genel bir tedbirdiydi. Afrika’ya safari için gitme örneği de gereksiz bir zorlama olmuş.

      Kendi sunucunuza yükleyebileceğiniz bu tip uygulamalar yok. Olsa bile onun da lisans, güncelleme ve genel sunucu güvenliği, yamalar, DDOS önlemleri ve genel maliyetleri gibi birçok yeni dertleri olacak. Allah korusun.

      Evernote tarzı uygulamaların sonuçta bilgisayarınızda (ya da yüklediğiniz diğer cihazda) lokal olarak çalıştığını, siz isterseniz senkronize olduğunu unutmayın.

  10. Onur Şendere avatarı

    Yazıyı “Pocket” ile cebime attım, detaylıca okuyacağım 🙂

  11. burak avatarı

    Any.Do çok başarılı bir hatırlatıcı (iOS ve Android)

  12. Semih avatarı
    Semih

    Geçenlerde yanlışlıkla açılan bir servis vardı Google Keep, ona ne diyorsunuz?

  13. Levent avatarı
    Levent

    Google ı sevmeyenler ve platformdan bağımsız takvim,rehber sekronizasyon servisi arayanlar fruux.com a baksın derim. CalDAV/CardDAV açık protokollerini destekliyor. Alman kökenli bir startup ve AWS alt yapısını kullanıyor.

  14. Varol AKSOY avatarı

    RSS’leri Kindle’a düzenli olarak göndermek için Google Reader ile senkronize çalışan (reader’da kapanıyor ya neyse) bir servis var klip.me adında, tavsiye ederim.

  15. Erkan Kara avatarı

    Pixlr gerçekten çok başarılı bir uygulama. Webden çalışıyor, üstelik Türkçe. Fotoğraf işleme için çoğu kişi illa bir yerlerden photoshop bulur buluşturur (!). Oysa photoshop’ta yaptığı işlemler bu basit programdaki yapabileceklerinin çok çok azıdır.

  16. Ömer Hakan Bilici avatarı
    Ömer Hakan Bilici

    ClipPick adlı uygulamayı daha yeni keşfettim. Bilgisayardan kopyaladığımız metni, resmi telefonumuzdan yapıştırabiliyoruz ya da tam tersi geçerli uygulamayı kurmak yeterli. http://clippick.com/Landing/

  17. Varol AKSOY avatarı

    http://www.one-tab.com/ sonu gelmez çılgın chrome tablarını tek bir panele indirgiyor. tabi tıklama ile yeniden sayfa refresh oluyor fakat %95 oranında bellek kullanımını düşürüyor iddia ettiklerine göre.

    1. Turgut Şimşek avatarı
      Turgut Şimşek

      Abicim insan değilsin, tam aradığım eklentiydi. Denedim gerçekten RAM’ i anlık rahatlatıyor. Çok teşekkürler.

  18. Can Kaymaz avatarı

    Hocam, Google Play Music laptoptan giremiyorum. Daha doğrusu ülkenize sunulmadığından diyor. Ben mi farklı dnsler ile kullanıyorum acaba? Yoksa siz mi farklı bir şey uyguluyorsunuz?

  19. webosman avatarı

    Abi çok güzel bir şey unuttun 🙂 Picmonkey incelersiniz umarım beğenirsin abi. http://www.picmonkey.com/

  20. Abdullah Yüksel avatarı
    Abdullah Yüksel

    Bu kadar şeyi bulutta tutmak tehlike olmaz mı sonradan ?

  21. Engin Yaylı avatarı

    Bir gün bir yerde karşılaşırsak bunu sormayı planlamıştım size… elinize sağlık, çok güzel anlatmışınız hem doğru yolda olduğumuzu anladık hemde yine ufkumuzu açtınız.
    Teşekkürler…

  22. Kadri Atlı avatarı
    Kadri Atlı

    Serdar Bey, sayenizde Evernote uygulamasıyla tanıştım ve çok memnunum. Lakin bir sıkıntım var. Iphone’da not yazdığımda notun başına otomatik olarak kendisi tarih atmıyor. “Bugün”, “dün”, “Çarşamba” vs. gibi ibareler var sadece. (Bilgisayarda kullandığımda böyle bir sorun yok). Iphone’da not eklediğimizde notun başına otomatik olarak tarih atmasını sağlamanın bir yolu yok mudur?

  23. Semih Yazıcı avatarı

    Htc ‘de evernote entegre edilmiş halini kullanıyorum bayağı memnunum. Şimdi bunu pcye kuracağım. Herkese tavsiye edebileceğim bir uygulama diyebilirim.

  24. Serhat Soylu (@mutluazinlik) avatarı

    Amirim sadece dokümantasyon amaçlı bildirimde bulunuyorum. 1password yerine ben Keepass’ı kullanıyorum. Yazılım açık kaynak kodlu, tarayıcıdaki alanları otomatik dolduruyor, android uygulaması var. Şifre veritabanını pgp ile sağlama alıp dropboxa attım. Yaptığım her değişiklik hem bilgisayarda hemde android telefonumda güncellenmiş oluyor. İlerde 1password’u değiştirme ihtiyacı duyarsan alternatif olarak aklında bulunsun.

    1. MserdarK avatarı

      Onu ve Lastpass’i denemiş ama sonunda 1password’de karar kılmıştım. Fakat bu tercihi yapmama sebep olan tam olarak neydi inanın hatırlamıyorum. Yine de yazıyı okuyanlar için akılda bulunsun elbette. Teşekkürler.

  25. Yağız Aydemir avatarı

    Pocket uygulamasını çok beğendim. Böyle bir şeye çok ihtiyacım vardı. Sayenizde yer imlerim de ki kalabalık baya bir azalacak.

  26. […] izliyorum. Ama temel hedefim salonda izleyebilmek. Çünkü bu cihazlarda bir şey izlerken Evernote’a not alayım, bahsi geçen o konuyu Google’da araştırayım derken ana olaydan kopuyorum (sonra o notlar […]

  27. […] Malum tek başıma çalışıyorum. Yaptığım her işi, her parçasıyla baştan sona kendim halletmek zorundayım. Bu yüzden web hizmetleri, uygulamalar gibi araçlar elim kolum durumunda. Aklıma geldikçe genelin de işine yarayacak kısımlarını paylaşmaya çalışıyorum. […]

  28. […] bir kural yazmış. Yeni bir yazı yazdığımda Pocket hizmetine ekliyor (Pocket’tan da başka bir yazıda bahsetmiştim). Çok teşekkür […]

  29. giybetci avatarı
    giybetci

    olmaz abicim devam et sen

  30. […] Evernote ile saplantımı ilişkimi bilen bilir. O olmasaydı aklımın, fikrimin en az yarısı uçar giderdi. Artık açık kaynaklı (ve elbette ücretsiz) bir emsali var. İnceliyorum; hiç de fena sayılmaz. Ama keşke hosted bir hali de olsaydı dedim içimden (onu da siz bir girişim olarak hayata geçirin mesela?). Bir bakınız (Uyarı: anlaması ve kurulumu biraz zahmetli. İşin -benim için- keyfi de orada sanki). […]

  31. niyazi avatarı
    niyazi

    Trello yu denemenizi tavsiye ederim.

  32. […] bir kural yazmış. Yeni bir yazı yazdığımda Pocket hizmetine ekliyor (Pocket’tan da başka bir yazıda bahsetmiştim). Çok teşekkür […]

  33. mustafa avatarı
    mustafa

    evernote ta metin şifreleyici de şifre mi değiştirmek istedim bulamadım hiç bir yerde. bu konuda bir bilginiz var mıdır serdar bey acaba

    1. mustafa avatarı
      mustafa

      çok uğraştım buldum teşekkürler yinede 🙂

  34. […] yol, yordam, yardımcı olduğunu ben unuttum (ben o sorumluluğu seneler önce 1password’e devrettim). Clef adlı yazılım sitelere giriş için yenilikçi bir yöntem getiriyor. Sitenin ekranında […]

  35. Nurten avatarı
    Nurten

    2-3 hafta oldu sizi keşfedeli. Üstun dokmeni dinlemek icin actigim programda tüm odagimi siz işgal etmistiniz. Bu blogunuzu da o gunden beri takipteyim. En cok etkisi altinda kaldigim ozelliginiz, bilgiyi paylasma konusundaki savurganliga varan cömertliginiz. Oldukca doğal,akıcı ve çokca da faydali yazilar Tanidigima cok sevindim. Türünüz pek nadir. Çok yaşayin.

    1. M. Serdar Kuzuloglu avatarı

      Çok teşekkür ederim.

  36. […] Serdar Kuzuloğlu 2013 başlarında Evernote sayesinde son notlarını da dijitalleştirip kağıt kaleme veda etmiş. Teknolojinin sürekli geliştiği günümüzde, hepimizin eninde sonunda gideceği yol aynı gibi […]

  37. kaan avatarı
    kaan

    Amirim bu başlıkla ilgili 2018 güncellemenizi bekliyoruz

  38. […] Serdar Kuzuloğlu 2013 başlarında Evernote sayesinde son notlarını da dijitalleştirip kağıt kaleme veda etmiş. Teknolojinin sürekli geliştiği günümüzde, hepimizin eninde sonunda gideceği yol aynı gibi […]

Görüşlerinizi paylaşın: